Srećan dan (šale)

Evo jednog kratkog vodiča za uspešan i srećan dan. Nekako mu je vreme, baš na ovaj dan koji će doći za jedno sat vremena.

Dakle, dan treba početi uz osmeh i radost. Najbolje bi bilo da to bude neki piknik u obližnjem parku, prostrete karirani stoljnjak pa tripujete Central park, to je tako inovativno. To što pada kiša i svuda oko vas je umesto zelene trave blato ne treba uopšte da vas nervira i deprimira. Dok se selfirate namestite telefon da se prosto to i ne vidi, svakako ste zbog toga i izašli na piknik. Korpa koju ponesete sa sobom može biti i prazna, nećete tamo da je otvarate sigurno.

Kada završite sa obaveštavanjem svih društvenih mreža o svojoj lokaciji, možete da započnete dan. Stoljnjak i praznu korpu prosto ubacite u gepek auta, a dok vozite možete i zaista da doručkujete, šta god vam volja. Obavezno uključite radio, ali nikako nemojte slušati “Naše jutro” ili Goricu i Dragana na Indexu, to vam neće ulepšati ovaj dan. Ako želite da slušate neku muziku, neka to budu vesele, trivijalne pesmičice, nemojte sebe zamarati dobrom muzikom.

Kada stignete na fakultet, obavezno ispred sebe stavite jednu knjigu, gledajte da bude što deblja, ali pazite kada budete fotkali da je ne ufotkate naopačke. To što vas čeka pripremanje tri kolokvijuma i četiri ispita u istom danu prosto zanemarite, život je previše lep da biste nerve trošili na sopstveno obrazovanje i ostvarivanje ličnih životnih ciljeva.

Nakon napornih sat vremena na fakultetu, recite kolegama kako ste previše srećni da biste i dalje sedeli i slušali tupa predavanja i uputite se svojoj kući. Neka vas nikako ne deprimira što ćete na vaše: “Dragi, stigla sam!” kao odgovor dobiti mjauk ili lavež psa. Dragog odavno nema, pitanje je da li će ga biti, ali vaš dan je tako savršen da biste razmišljali o tome kako živite u samoći. Kada vam prijateljica navede 101 razlog zbog čega ne može da svrati na kafu, recite joj da je danas vaš srećan dan i da ćete sa zadovoljstvom popiti kafu sami.

Neminovno je da ćete čim uključite TV naleteti na neki predsednički proročki govor ili još bolje, na premijerov strogi, konkretan, koncizan i motivacioni govor. Dakle, kakav god da je u pitanju, odslušajte govor do kraja. Možda ćete saznati novo proročanstvo Baba Vange ili Tarabića ili pak dobiti naredbu da isključite mobilni telefon uz propratno: “TIŠINA TAMO!”, jer vrhovni vođa tako kaže i tako mora biti. Ti govori će vas svakako ozariti, dati vam novu nadu u život i možda vas okuražiti da od MMF-a zatražite svoje parče sreće, jer, da se ne lažemo, i od vrhovnog postoji vrhovniji.

Možda se tu provuče i nekakav štrajk prosvetnih radnika, ali to prosto zaobiđite, to su neki ludi ljudi koji ne znaju šta govore.

Dagičin muž će vas svakako uputiti na praćenje lika i dela Dragice Nikolić, te to i uradite, ona je JEDNA ŽENA koja drži u rukama čitavu Srbiju. Ma, kakvu Srbiju!? Čitav Balkan! Žena iz naroda, kraljica Bajčetine, gospodarica ljutenice i ajvara. Pogledajte malo šta je sve postigla Dragica, pa se zamislite gde ste i šta ste i shvatite konačno da je predsednik jedino i isključivo Dragičin muž i ništa više.

Dok sa osmehom na licu i puni entuzijazma slušate o tome kako nam država cveta, toliko da je prosto sramota i gledati u te cvetove, pašće mrak. Kada budete legli u prazan francuski ležaj, uzmite kutiju sladoleda ili nutele pa iskusajte pola, možda i celu da upotpunite svoju sreću za taj dan. Nemojte nikako gledati B92 u toku tog dana, iznerviraće vas onaj Kesić. A Prvu možete da pogledate, nema ničeg radosnijeg od Grand prodakšna, ali petkom zaobilazite ovaj kanal, iznerviraće vas onaj Ivan Ivanović.

I nemojte brinuti što ćete završiti fakultet i pola života provesti na birou, a drugu polovinu van ove države.

I nemojte brinuti što čitav život provodite trudeći se da nešto postignete, ovde to nećete uspeti.

A još manje se brinite o tome što ćete sutra ujutru jedva skrpiti za jedan hleb i čašu jogurta, svima je loše, solidarišite se i neka vas bude sramota koliko nam dobro ide.

Srećan Prvi april svima koji slave,

Vaša Vještica.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s