Neko

Zaboravila sam kako se počinje tekst. Ne znam šta se beše to piše na početku, pa kako onda dalje? Da li treba da napišem “Dragi neko…”? Umesto ovog “neko” najradije bih stavila isključivo jedno ime. Sama činjenica da postoji taj neko čije ime bih bez problema u tom kontekstu napisala i posvetila mu čitav tekst je nešto što već mesecima pokušavam da sakrijem. Meseci se polako pretvaraju u godine, a u meni sve isto kao prvog dana, možda samo za koju godinu teže i za koju godinu jače.

Oni koji redovno čitaju ovo što napišem će primetiti da nije bilo tekstova sa ovim osetljivim temama. Za mene su ove teme, dragi moji, ne osetljive, već preosetljive.

Jednom mi je neko rekao da ono što te najviše boli najviše treba da pričaš, da ponavljaš, potpunim strancima. Svesna toga da svoje najintimnije blago iznosim pred vas, nastaviću da pišem. Kažu da će biti lakše.

Energija je čudna stvar. I neverovatno je kako energiju usmeriš na nešto, na jedan jedini segment života i baš taj segment krene da cveta najdivnije. E, baš to sam ja uradila. Ja sam se skoncentrisala na ono u čemu sam najbolja i konačno počela da nižem uspehe. Svesno sam potisnula ono što najviše boli i, da, znala sam da će to potisnuto isplivati na površinu. Imam ja u glavi onu drugu koja mi uvek kaže I told you so, ali uporno pokušavam da ne slušam tu drugu, jer baš ona razmišlja srcem. Da bih bila uspešna, ja sam morala da odlučim da ne razmišljam srcem, da ne budem empata i da se izdignem iznad svega. Ljubav sam posmatrala kao nešto trivijalno.

To trivijalno je upravo došlo, išamaralo me najjače i selo tu pored mene, da me seća. A ono na šta me seća, e, to najviše peče. Najviše peče sve što je moglo, a nije se dogodilo jer sam se u pogrešno vreme pogrešno zaljubila. A on pogrešno izabrao.

Napusti moje odaje i prekini da me saplićeš. Prestani da me boliš, svakako će biti lakše.

Vještica.

2 thoughts on “Neko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s