Živeti svoj san – Andrijana Stojanović

Na kraju će ovo postati blog muzičkih recenzija, ali šta ću kada je muzika nešto što volim najviše na svetu. Zaista imam potrebu da pišem o muzici i da vam ovde predstavim mlade, talentovane ljude. Ove nedelje to je jedna devojka koja se takmičila prošle godine u Pinkovim zvezdama. Ruku na srce, pratila sam te epizode u kojima je baš ona nastupala i ne sećam se kada sam se toliko iznervirala kada je neko ispao, kao kada je bila ta čuvena epizoda u kojoj je Andrijana Stojanović napustila takmičenje.

11947520_1663832160560735_8468702937679755354_n

Da krenemo ispočetka, jelte. Andrijana Stojanović se prošle godine takmičila u Pinkovim zvezdama. Ona je iz Niša, išle smo u istu srednju školu i sećam se svih školskih priredbi i naših oduševljenih lica kada bi Andrijana zapevala. Kod nje se odmah videlo da poseduje ono nešto i da će se to nešto zaista razviti i pokazati se u punom sjaju kada za to dođe vreme. Njen iks faktor je upravo taj što iz nje isijava ljubav prema muzici, što je ona jedno sasvim normalno, kulturno biće koje obožava muziku, uživa u onom što radi i svu tu emociju prenosi na ljude koji je slušaju, a pritom stoji čvrsto na zemlji. Sećam se jednog izvođenja iz srednjoškolskih dana neke pesme na španskom (tražih na Jutjubu, ali nisam uspela da pronađem), i već tada sam ja bila sigurna da nju čeka ogroman uspeh. Izvođenje sa tako opipljivom emocijom ne ume svako.

Dok se takmičila u Zvezdama, uvek je bila pristojno obučena, bez preterane golotinje, dakle videlo se da se ona tamo pojavila s jednim razlogom – da pokaže koliko neko ume da voli to što radi, da pokaže da to dolazi iz duše. Setila sam se nje kada sam gledala finale i kada je ona neka devojka, ne znam kako se zove, izjavila da je srećna što je u finalu, ali da neće da nastavi da se bavi pevanjem jer je za nju to bila samo igra da vidi dokle će stići. Odmah mi je prošla Andrijana kroz glavu kao neko ko se sa takvim žarom trudio i, po mom mišljenju, prerano i nepravedno ispao, a eto, nekome to ništa nije značilo, ali bitno da je zauzeo poziciju. Što se samog ispadanja tiče, ja verujem da je kod nekih članova u žiriju, tačnije jedne članice, opako proradila sujeta zbog Andrijaninog izbora pesme i da je zbog toga tada izbačena, ali opet, to je samo moje mišljenje. Da ne bajem mnogo, evo tog izvođenja, pa procenite sami:

Naravno, momenat kada nas je Andrijana sve rasplakala nikako nećemo zaboraviti.

Moram da napomenem da mi se sviđalo kakvu muziku je birala za takmičenje, ona je rođena za pop muziku. Odskakala je iz mora istih i zato smatram da žiri nije smeo da dozvoli da izgubi takvog takmičara, bar ne pre polufinala. I tako dođosmo do ključne stvari zbog koje pišem ovaj tekst, a to je njen prvenac! Prva pesma i spot Andrijane Stojanović! Jedna odlična pop numera, sa modernim zvukom, bez prenatrpavanja i nagomilavanja bespotrebnih tonova, baš onako čist pop. Smatram da ovo svakako zavređuje svaku pažnju, jer je ovo ostvarenje nečijeg sna! Toliko godina radiš, trudiš se i na kraju, naravno, budeš nagrađen, kao što je Andrijana ovako odličnom pesmom i super odrađenim spotom. Ovo dokazuje da se trud svakako isplati i da treba samo čvrsto da veruješ u svoje snove, a oni će jednog dana svakako postati nešto realno i opipljivo. Andrijana živi svoj san, a to je svakako najveća nagrada na celom svetu i u tom smislu, ona je pobednik! Uživajte u pesmi!

Vaša Vještica!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s