Favoriti septembra, 2015.

Danas malo eksperimentišem. Iako nisam nailazila na ovakve blog postove, a ne sumnjam da ih ima, ipak sam odlučila da od ovog meseca krenem sa mesečnim favoritima. U tim postovima ću vam pisati o stvarima, proizvodima, svemu što mi se u proteklom mesecu baš dopalo. Nisam planirala da to radim, ali pošto sam želela da malo osvežim blog, mislim da je trenutno ovo baš dobar način da to i uradim.

1.Youtube!

YouTube-logo-full_color

Moj prvi favorit je Youtube. Po mojim recenzijama možete zaključiti i zbog čega. Znate ono kada ujutru uključiš internet, pa proveravaš društvene mreže, šta se dešava, šta se desilo, pa obično prvo klikneš na omiljenu. Iako nisam član Jutjub zajednice, ja prvo to proveravam! Zapratila sam gomilu nekih zanimljivih kanala, planiram da vam uradim recenzije još nekih zanimljivih domaćih Jutjubera i zaista bih volela da sve to baš onako zaživi na našim prostorima. u dobroj meri već jeste, ali ne u potpunosti. Ovog meseca je moj poseban favorit bio kanal Bisere Bibi, o kojoj sam vam pisala u nekoj od prethodnih recenzija, pre dve nedelje čini mi se. Naravno, neizostavni su Ana 2 Cats i Nemanja Vujčić, mislim da će mi to biti večni favoriti, a ja jedva čekam da vas upoznam sa još mnogo interesantnih kanala.

2.Dubsmash!

Dubsmash

Kada sam već krenula sa internetom, valjalo bi da odmah spomenem aplikaciju koju sam najviše i koristila u septembru! Imala sam problem sa telefonom, tačnije, u Play prodavnici mi je izlazilo da aplikaciju ne mogu instalirati na mom telefonu i baš sam se smorila. E, sada sam otkrila način da to uradim (ako još neko ima ovaj problem, javite mi se, objasniću vam kako može) i onda je krenula zabava! Prvo sam se zanimala sama sa sobom, par snimaka okačila na internet i moram da priznam da mi prijaju pozitivni komentari. Na mojim profilima na društvenim mrežama možete pronaći te Dubsmash videe, ako vas zanima da pogledate, a ljudi kažu da umem. Meni je najbitnije od svega da se ja dobro zabavim, pa kad mi je nešto baš presmešno, ja to podelim sa ljudima ne bih li im izmamila osmeh na lice, a kada to uspe, meni je srce puno!

3.Serija How to get away with murder!

How-To-Get-Away-With-Murder-Fanfiction

Da ne bih oktobarske favorite napunila serijama, moraću definitivno da napišem poseban tekst o mojim omiljenim serijama! Pronašla sam gomilu novih serija kod Nemanje Vujčića, i za ovu sam kod njega čula i htela dugo da je odgledam i tek sada kad sam završila sa ispitima, ja sam pronašla vremena da je odgledam. Prva sezona ima 15 epizoda i progutala sam je za dva dana! Serija je genijalna! I ovu seriju je radila Šonda Rajms, pa nije čudno što mi se dopada, pratim i Grey’s anatomy, ali i Scandal. Dakle, glavni lik je Analis Kiting i njena fantastična petorka, odnosno pet studenata prava sa kojima ona radi. Neću da spojlujem mnogo, ali po naslovu možete zaključiti o čemu se radi – kako se izvući sa ubistvom. Ono što mi se posebno dopada jeste to što postoje dva fabularna toka, glavni koji se događa trenutno, dakle u sadašnjosti i gde iz epizode u epizodu Analis i njeni studenti imaju najrazličitije klijente koje je nemoguće odbraniti, a ipak na vrlo realne načine oni to uspevaju. Drugi fabularni tok je retrospektivni i čini mi se, važniji i on prikazuje šta se dogodilo u noći kada je ubijen jedan od likova, videćete već koji, da ne spojlujem. Iz epizode u epizodu otkrivate nove činjenice, a ono što ste mislili da se dogodilo nakon prve epizode, verujte, nije tako!

4.Essence Longlasting Lipstick u boji Nude Love (11)!

csm_777598_77a9685337

Ovaj karmin sam kupila sasvim slučajno, ali sam se i oduševila! Prilično je bleda nijansa, kao boja kože sa vrlo malo roze boje koja se i ne vidi, a daje mu neki šmek, da tako kažem. Na ovoj slici koji sam stavila se čini da je baš roze, ali nije, potpuno je neutralna nijanasa, baš onakva kakvu sam tražila za svaki dan i ja sam prezadovoljna. Može da ima i neki WOW efekat uz neku jaku šminku na očima, a može i da izgleda potpuno prirodno. Struktura je kremasta, lepo se razmazuje i nanosi, ne skuplja se u uglovima usana, tako da meni baš odgovara za svakodnevno korišćenje i zato mi je i favorit!

5.Labello Lip Butter – Raspberry Rose!

udovoljite-svojim-usnama-uz-novi-labello-lip-butter-malina-1

Ja sam ovo otkrila u petak kada sam gledala Nemanjin collab sa Anom 2 Cats i tada je on spomenuo baš ovaj proizvod. Ime mi je zazvučalo primamljivo i nisam bila lenja, pa sam već u ponedeljak, tj. juče svratila u Lilly drogeriju i pronašla sa aromom maline i, naravno, morala da kupim. Ovo je za jedan dan uspelo da mi uđe u favorite, dakle možete pretpostaviti koliko sam oduševljena! Miris je fantastičan, miriše na maline i divan je osećaj na usnama kada se nanese. Hidrira usne, čini ih mekanim i zaista sam primetila da radi svoj posao, pošto su mi usta bila prilično ispucala pre prvog nanošenja. Mene je ovo stvarno oduševilo, pakovanje je preslatko, kutijica je metalna, podseća na one plave Nivea kremice, divno je! Postoje tri vrste – običan, sa malinom, sa vanilom i makadamijom, sa borovnicom i sa kokosom.. Kod nas u Liliju postoje samo prva dva, ostalih nema, ali ako nekada pronađem sigurna sam da ću kupiti, jer bi moj prvi izbog svakako bio kokos koji obožavam!

6.Doncafe Rum Cafe 3in1!

tmb_3in1_rum_cafe_-_460x133

Ovo je jedina kafa sa šećerom koju, ne da mogu da podnesem, nego obožavam! Ja volim kafu najviše na svetu, ali ne podnosim šećer u istoj. Ova kafa ima šećera u sebi, ali se zbog ovog ruma taj šećer ni ne oseća, ima dovoljno gorčine u sebi i zbog toga mi i prija. Volim da sebi skuvam dobru, tursku kafu i zaista nikada nisam bila ljubitelj instant kafa, ali me je ova potpuno kupila. Generalno, ja sam kao pirat, sve što ima ruma u sebi je dobro i odgovara mi!

7.Sensation napitak!

Sensation-400x340

Krajem avgusta i početkom semtembra su vrućine bile užasne! Baš tada sam išla na ispite, pa bih u povratku kupila nešto da se osvežim. E, tako sam otkrila Sensation napitak i oduševila se! Zaista osvežava, ima neki specifičan ukus, a meni je jako prijao. Postoje dva ukusa, ja sam prvo probala grejp i narandžu koji se zove Sensation India i baš mi se dopao. Drugi put sam kupila Sensation Asia sa ukusom kiwana i limete i moram priznati da mi se više dopao, da više osvežava i da meni više prija, ali oba su dobra, svakako, pa ih toplo preporučujem.

8.Sreća!

12049028_10207810039826885_6759589_n

Bilo gde, bilo kada, bilo kako moj favorit je sreća. Tražite sreću u malim stvarima, tražite sreću u velikim stvarima, bilo gde, samo je pronađite, ona je svakako tu.  Za mene je ovog meseca sreća bila kada sam pogledala video Nemanje Vujčića, staviću ovde svakako, a ko nije sabskrajbovao, odmah to neka uradi! U tom videu je on govorio o svojim avgustovskim favoritima i spomenuo moj blog. Ponoviću, ako se bar jednom čoveku dopadne ono što ja radim, ja sam onda presrećna jer sve ovo ima smisla! On nije jedini koji me je na taj način usrećio ovog meseca – moj tekst o borbi sa reumatskim artritisom i okolinom je na svom profilu na Fejsbuku podelila i Bisera Bibi, a isti taj tekst doživeo je gomilu deljenja i pozitivnih komentara, što me je zaista usrećilo.

To su moji favoriti meseca septembra. U komentarima mi možete pisati šta je vas ovog meseca oduševilo i šta je vas usrećilo. Ako vam se dopada ovaj post, slobodno podelite sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. Hvala!

Vaša Vještica!

4 thoughts on “Favoriti septembra, 2015.

  1. Ovaj Essence karmin moram da probam. Dugo tražim neku tako neutralnu nijansu za svaki dan, imam jedan Rimmel ali je za nijansu intenzivniji nego što bi želela

    Like

    1. Ovaj je stvarno dobar, obavezno probaj. Možda može i 15 da prođe, on je potpuno mat, mada ni ovaj ne sija preterano. Javi utiske kada kupiš! ☺☺☺

      Like

Leave a comment