Favoriti 2015. godine

Decembar mi je bio sav nekako haotičan. Osim novogodišnjih dekoracija, favorita skoro i da nije bilo, pa sam odlučila da ipak napišem jedan tekst o godišnjim favoritima. Ovaj tekst neće ličiti na prethodne, gde vam ja samo izređam ono što mi se sviđa, ovde ću malo više pisati i objašnjavati.

YouTube-logo-full_color

Sami decembarski favoriti, po mom mišljenju, trebalo bi i da sumiraju prethodnu godinu. Godina 2015. je bila zaista godina za učenje. Naučila sam mnogo toga, upoznala divne ljude i, slobodno mogu reći, postigla sve ono što sam želela. Moji favoriti su definitivno svi Jutjub kanali koje sam pronašla i počela da pratim. Kada sam skontala čitavu tu priču koju sa sobom nosi Jutjub, a o kojoj pre toga pojma nisam imala, dopalo mi se na koj način to može da inspiriše ljude. Onda sam pronašla dosta ljudi koji su ozbiljno shvatili taj poziv, počeli da se bave Jutjubom i u tome bili zaista dobri. Iz tog razloga sam vam pisala o svima njima, u želji da vam ih predstavim, da skromno pomognem srpskoj Jutjub zajednici da u našoj državi dobije na značaju. Do sada su to bili moj drug Nemanja Vujičić, Srpski artgazam, divne Ana 2 Cats i Bisera Bibi, zatim preslatka Tatjana We rock fashion, neverovatno kreativna Alex Creative Ideas, nebična Vina, zvezde Wannabe magazina, magične Dunja Jovanić Fashion Babe i Anastasija Đurić Stasha Fashion, zatim nova, a neverovatno talentovana Bojana Taste of Fashion (možda i najveće otkriće) i nail-art umetnica Danijela (By Danijela). Ne nameravam tu da stanem – štaviše, već imam u planu još dosta recenzija tog tipa, odnosno predstavljanja neverovatnih Jutjub kanala i tek ću vam o njima pisati.

photogrid_1454017003122.jpg

U 2015. godini sam otkrila i čari stand-up komedije, pa sam vam već i pisala o Srđanu Dinčiću i o tome kako me je kupio smehom.

srdjan-dincic-turneja-600x600
Fotografija preuzeta sa sajta standup.rs.

Što se tiče televizije, domaće, moj favoriti su svakako emisije 4 i po muškarca, odnosno Veče sa Ivanom Ivanovićem i muškarcima i 24 minuta sa Zoranom Kesićem. Prosto, iz mojih tekstova ste mogli shvatiti koliko cenim kvalitetnu satiru i to je razlog što sam jedino ovde dve emisije religiozno pratila prošle godine, a nastaviću i ove (ako nam vrate 24 minuta). U prethodnim mesečnim favoritima, istina, nije ih bilo mnogo, navodila sam vam i neke američke serije koje vredi pogledati. Ovde ću vam samo spomenuti koliko sam očarana serijom Chicago Med, a da biste istu pratili, morate pratiti još dve, Chicago Fire i Chicago P.D. (tačnije, ne morate, ali navući ćete se, pa ćete hteti).

10352276_904140339605653_2219031181132748652_n

Što se tiče knjiga, moj favoriti su definitivno Otmenost ježa, Mjuriel Barberi i o njoj ću vam tek podrobnije pisati, zatim Drvo života Kristine Kovač o kojoj sam vam već pisala, pa ne bih da se ponavljam, i treća jeste Sama Isidore Bjelice, o kojoj ću vam, takođe, tek pisati. Nakon tih pisanih recenzija, pripremam nešto u vezi sa ovim knjigama za drugu polovinu februara, a vi držite palce da se to ostvari. Mislim da će vam se dopasti.

wpid-img_20151024_150528.jpg

Što se tiče kozmetike – nužno je da jedna žena spomene i lepotu – moji favoriti su definitivno Essence proizvodi, zatim Balea proizvodi za negu lica koji meni savršeno odgovaraju (iz kolekcije sa voćnim kiselinama), ali i L’oreal pena za čišćenje lica. Kao standardni, rutinski proizvodi koje svaka žena mora imati, izdavjaju se Nivea kreme, labela i lip butter-i, jer mi je prosto funkcionisanje bez istih nezamislivo. Ja sada mogu ovde da razglabam do prekosutra, a istina je da o ovim stvarima ne znam puno, odnosno, to nije moja struka, ali vam zato toplo preporučujem gore navedene Jutjuberke kod kojih ćete naći sve što vas zanima o lepoti i kozmetici – zato trk na Jutjub, pretražujte, gledajte, sabskrajbujte se – obećavam da vas čeka gomila dobrih i konstruktivnih saveta.

udovoljite-svojim-usnama-uz-novi-labello-lip-butter-malina-1

Muzika je, ipak, ono što najviše na svetu volim, pa sam u prethodnoj godini posebno uživala pišući muzičke recenzije. Nažalost, bilo ih je malo. Znamo kakvo je stanje na našim prostorima što se kvalitetne muzike tiče – dobijamo je na kašičicu, a ja bih strašno volela da se to promeni. Obećavam da ću u ovoj godini istraživati i pisati vam o kvalitetnim izvođačima, da pobedimo šund i kič zajedno! Takođe, ukoliko se i ove godine bude emitovao regionalni X factor, očekujte da se istim bavim identično kao prošle godine, ali ovog puta sa malo više iskustva. Ja sam se posebno zabavljala dok sam o tome pisala, tako da ne vidim razlog da toga ne bude i sada.

logo-xf

Kada smo već kod zabave i uživanja – posebno sam bila inspirisana dok sam pisala o Festivalu PIP u Aleksincu i o svim divnim pozorišnim predstavama, koje smo moji sugrađani i ja imali privilegiju da vidimo. I iskreno se nadam da se i na sledećem festivalu družimo.

Slika preuzeta sa zvanične Fejsbuk stranice Festivala PIP.
Slika preuzeta sa zvanične Fejsbuk stranice Festivala PIP.

Posebno mi je drago što svakodnevno ljude Google dovodi do mojih tekstova o životu sa JRA i što moji tekstovi pomažu ljudima da se informišu. Zaista, divan je osećaj znati da moja iskustva nekome mogu pomoći. Ova tema će uvek biti živa na mom blogu i vraćaću joj se stalno.

hqdefault

Eto, to je neko sumiranje moje godine. Potrudiću se da vam poklonim još mnogo, mnogo lepih reči, ali bih volela i da dobijem neku povratnu informaciju. Zaista bih volela da mi predlažete teme, volela bih da razgovaramo. Ponoviću – dobrodošli ste da mi se obratite u svakom momentu – bilo ovde u komentarima, na stranici na Fejsbuku, na Instagram ili Twitter profilu, zaista, gde god, ali pišite mi, pitajte, predlažite. U naredne dve nedelje, najverovatnije, neće biti novih tekstova (januarski ispitni rok je u toku, razumećete), ali sam spremila svašta za drugu polovinu februara.

Do tada,

Vaša Vještica!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s