Nazire se budućnost – Ljubiša Preletačević Beli i Nebojša Prilepak

Možda ste pročitali moj poslednji tekst. Volela bih da to nisam napisala, tačnije, da nisam imala razloga. To je jedna onako fina, sirova i arogantna skupina nekih reči kojima bih volela da ne znam značenje. Nažalost, znam. I razumem. Odspavala sam nakon toga, bojkotovala TV i sve ostale medije, a onda mi se povratila vera! Itekako povratila!

Fotografija preuzeta sa zvanične Fejsbuk stranice emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem".
Fotografija preuzeta sa zvanične Fejsbuk stranice emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem”.

Njegovo ime je Ljubiša Preletačević Beli. Ovaj tako dobro osmišljeni fenomen i Supermen je zaista privukao doooosta pažnje! Lik u belom odelu i neizostavnim zlatnim detaljima, poput debelog lanca oko vrata i oko šake, zatim neprevaziđenog zlatnog prstena od tonu i po, jedna sasvim normalna pojava. Čovek napravio kampanju, po ugledu na najbolje. Na jedan potpuno genijalan način osmislio predizborni spot, uradio sve ono što su pre njega uradili, a videlo se da je to već plodom urodilo. I eto čoveka u opštinskom odboru Mladenovca! Malo je reći da sam oduševljena.

Kako ona neka nepismena Srbija veliča i klanja se Vođi, mislim da je red da isto to uradimo i sa našim novim vođom, Belim. Samo što ovaj nije slep. I zna kuda ide. Satirom i parodijom ispraznih obećanja i namontiranih događaja, ovaj čovek je uspeo sve ono što je pre njega uspeo samo JEDAN ČOVEK.

Ovo znači da je negde tamo neko imao hrabrosti da ustane. Da se suprotstavi i da se o njegovom podvigu daleko čuje. Za dobrim konjem se prašina diže, a ovde se podiglo sve! Na ovaj način se meni vratila vera da postoji alternativa. I na moju veliku žalost što nam je robijanje JEDNOM ČOVEKU produženo za četiri godine, u najboljem slučaju dve, o, itekako sam srećna što se negde tamo jedan Luka Maksimović dosetio fenomenalnog načina da naša generacija ima svega po dvadesetak godina, da imamo još mnogo polja da pregazimo, a uz njegov trud i trud njegovih saradnika, probudićemo se i ustaćemo protiv sistema!

Uz jednu ovakvu personu, shvatili ste, obično ide jedan Nebojša, neretko Prilepak. Verni sluga vrhovnog gospodara! O, kakav mi samo osmeh mame ove mlade ličnosti! Osmeh nade, osmeh koji govori da će sve jednog dana biti u redu i da i ovaj režim jednom mora pasti!

Obavezno ostavljam link do njihovih pet minuta kod genijalnog Kesića, pogledajte i preslušajte. Stefan Gajić (aka Nebojša Prilepak) će, između ostalog, objasniti i zašto se ova ekipa nikada neće naći na paralmentarnim izborima, ali da je važno da se polako budimo. Pokrećemo se, aktiviramo se. Sve kreće od jednog Mladenovca, a nadam se, iskreno se nadam, proširiće se. Da pokorimo one koji su svoje preživeli i da od letargične generacije postanemo aktivni ljudi koji se bore za sopstvenu budućnost, DA NIKADA VIŠE NE VIDIMO SRBIJU BEZ BUDUĆNOSTI.

SAMO JAKO!

S poštovanjem,

Vaša Vještica!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s