Prva filmska recenzija – “Pepeljuga”, 2015.

Pre jedno dve nedelje, moja draga koleginica blogerka, Miljana sa bloga Moji mali svetovi me je pitala da li bih želela da sarađujemo i jedan tekst uradimo zajedno. Pristala sam istog momenta, jer sam zaista bila počastvovana samom idejom da sarađujem sa nekim ko se bavi vrlo sličnim, skoro pa istim stvarima kao ja. Neću vam govoriti o čemu se tačno radi, sve ćete moći da pročitate u petak (mislim da je tako), ali ova recenzija će biti deo tog teksta.

Još početkom prošle godine sam videla trejler za ovaj film i tada znala da ga moram pogledati. Pratila sam kada će izaći i čekala priliku da ga pogledam, ali znate kako to funkcioniše sa stranim filmovima – moramo da odemo u bioskop ili par meseci sačekamo snimak koji je gledljiv. Elem, ja sam nakon premijere potpuno zaboravila na taj film i pogledala sam ga tek pre dve, tri nedelje.

Cinderella-2015

Film je prosto FENOMENALAN. Naravno, neće prijati onima koji ne vole bajkovite i magične svetove, ali nama, koji nikada nećemo prestati da uživamo u magiji koju smo poneli iz detinjstva, ovaj film prilično odgovara.

Na prvom mestu, glumačka ekipa je odlično odabrana. Pepeljugu igra fantastična, mlada Lily James, ulogu maćehe maestralno iznosi Cate Blanchett, dok je dobra vila Helena Bonham Carter, moja omiljena glumica, ako niste znali. 🙂 Princa igra Richard Madden (Rob Stark iz “Igre presola”). Sviđa mi se što nema previše filmskih efekata, odnosno, film nije nimalo plastičan. Naprotiv, vrlo je realan, a opet tako magičan. Film ima ocenu 7.0 na IMDB-u, što je prilično visoka ocena i možda zaslužuje i malkice više.

cinderella-movie-2015-screenshot-fairy-godmother-helena-bonham-carter-6Article Lead - wide976589141m71fqimage.related.articleLeadwide.729x410.1m563m.png1427465606458.jpg-620x349

Omiljena scena mi je možda baš ona u kojoj dobra vila priprema Pepeljugu za bal. Mislim da je Helena Bonham Carter tako dobro ušla u lik, a opet ga začinila svojom autentičnošću i tako su nastale možda najmagičnije i najbolje bajkovite scene. Kostimima sam, takođe, oduševljena. Haljine koje oblači zla maćeha su apsolutno predivne i magične.

prince-cinderella-header

Ljubavna priča, koja prati čitav film, nije jedini fabularni tok i to je baš dobro urađeno. Naravno, bezbroj puta smo uživali u različitim adaptacijama i režijama Pepeljuge, ali mislim da je ova do sada najbolja i zato vam zdušno preporučujem da utonete u taj bajkoviti i magični svet.

Do sledećeg magičnog filma,

Vaša Vještica!

3 thoughts on “Prva filmska recenzija – “Pepeljuga”, 2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s