Knjiga nedelje: “Zov anđela”, Gijom Muso

S obzirom na to da smo u jeku letnje sezone, nastaviću da vam tokom avgusta i septembra pišem o knjigama koje su zgodne za kofer. Trudiću se da prošetam kroz različite žanrove, ali i ove nedelje ostajem verna Musou, pa vam nakon Zato što te volim preporučujem njegovu knjigu Zov anđela.

ZOV-ANDjELA-00000387151

Odlučila sam da vam bez razmišljanja preporučim baš ovu knjigu. Što se tiče stila kojim je pisana, Gijom Muso ovde nikako ne odstupa od svog prepoznatljivog načina uvlačenja čitaoca u fabulu. Ja prosto volim takav fabularni tok gde se događaji nižu jedan na drugi poput slagalice, a opet retko ko uspe da sastavi slagalicu pre samog kraja. U ovoj knjizi postoje dva paralelna fabularna toka, ali i retrospektivni tokovi koji su svakako važni za razumevanje čitave priče.

Ono što je vrlo interesantno jeste da je sama pozadina priče zasnovana na ljudima koji se ne poznaju međusobno, ali poznaju telefone jedno drugog. Potpuno slučajno, a ponovo sudbinski, na jednom aerodromu dvoje ljudi pomeša svoje mobilne telefone i završe sa tuđim telefonom u različitim državama, na različitim kontinentima. I jedno i drugo su u iskušenju da li zaviriti u privatnost onog drugog ili ne, ali ih radoznalost i neke čudne sile ipak vuku ka tome da saznaju čiji je telefon kod njih. Tako se i čitaocu otkrivaju dve potpuno različite priče i kraj je, svakako, potpuno neočekivan.

Ovakve misterije idealne su za rešavanje na plaži uz šum talasa. Knjigu možete naručiti klikom OVDE.Naslov je trenutno rasprodat, ali možete ostaviti svoj mejl da vas Vulkan obavesti kada ponovo bude dostupan. Mislim da ovu knjigu možete pronaći i na trafikama Moj kiosk po ceni od 299 rsd. Svakako, uvek postoji opcija pozajmljivanja iz biblioteke.

Šta biste vi uradili kada biste pronašli telefon/laptop nepoznate osobe? Da li biste prigvirili u tuđu intimu? Živimo u vremenu kada svoju čitavu ličnost čuvamo na 4 ili 8 GB telefonske memorije, činjenica je da bi neko o nama mnogo toga saznao samo iz pogleda u telefon. Na šta biste sve mogli naići kada biste kopali malo dublje? Ovakve situacije mi se zaista čine sudbinskim, ali volela bih da pročitam i vaša razmišljanja.

Naravno, ukoliko ste pročitali knjigu, želim komentare ispod!

Vaša Vještica

2 thoughts on “Knjiga nedelje: “Zov anđela”, Gijom Muso

  1. Upravo pročitana. Iskreno, i ne bi bila moj izbor, da sam imala izbora (od desetak knjiga iz “biblioteke” u tuđem staništu slučajno mi došla pod ruku), ali moram priznati da radnja drži pažnju.Ne bih Musoa svrstala u omiljene autore ni u nekoj laganoj konkurenciji, ali za letnje, neopterećeno nekim teškim štivom, čitanje, sasvim ok.
    Lepo ti ovo radiš.

    Like

    1. Mislim da je to ključno kod njega – drži pažnju, a nikako ne opterećuje i ne traži dodatna tumačenja. Kao što rekoste – letnje i neobavezno, baš je tako. 😊

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s