Čepom do osmeha – priključi se i ti!

Upravo odgledah poslednji video koji je Ana 2 Cats objavila na Jutjubu i morala sam odmah da napišem tekst na tu temu i priključim se akciji na koju je Ana pozvala! Svakako ću vam staviti njen video, pa možete da slušate nju, ako vas mrzi da čitate.

Čepom do osmeha je jedna organizacija o kojoj sam čula nešto i ranije, ali se nikada nisam udubila u to šta oni tačno rade. Znam da smo skupljali čepove u srednjoj školi i odnosili ih negde, ali nisam sigurna da li je to baš u vezi sa ovom organizacijom ili je u pitanju bila neka druga. U svakom slučaju, ova organizacija se bavi humanitarnim radom na vrlo originalan način. Prikupljanjem čepova i njihovim doniranjem za reciklažu pomažemo da se deci sa invaliditetom omogući lakše funkcionisanje u obrazovanju. Dakle, nema izgovora da nemamo novca ili da nemamo gde da doniramo nešto i ako želimo. Ovo je jedna humanitarno-ekološka akcija kojoj možemo svi da se priključimo vrlo lako, a pomognemo mnogo, MNOGO.

cepom-do-osmeha-jpg_660x330

Plastični poklopci koji se prikupljaju mogu biti od svih boca sa takvim čepovima (boce od sokova, mleka…), zatim u obzir dolaze i plastični poklopci kozmetičkih proizvoda (krema, bočica šampona, kupki). Mogu se donirati i poklopci od flomastera, poklopci od igli, ali i od svih hemijskih sredstava za čišćenje kuće. Svi poklopci od tvrde plastike mogu se donirati. Ja sam sigurna da svako od nas makar jednom mesečno može da nakupi ozbiljnu količinu ovih čepova i donira je. Doniranje je nešto najlakše na svetu – živimo u dobu Interneta i razvijenih mreža, potrebno je samo da odete na sajt organizacije ČEPOM DO OSMEHA i pronađete punktove za donaciju u vašem gradu. Za Aleksinčane – kod nas je punkt osnovna škola Ljupče Nikolić. Čepovi se odnose na recikliranje, a novac od toga se donira deci sa invaliditetom. Na njihovom sajtu uvek možete pristupiti i podacima za koga se u određenom trenutku prikupljaju čepovi i koliko ih je potrebno. Tamo će nekada stajati izuzetno veliki brojevi, ali ako se svi priključimo ovoj akciji koja, realno, ne zahteva nikakvu pomuku, onda je vrlo lako sakupiti sredstva za svu decu kojoj će to izmamiti osmeh na lice. Živeti sa invaliditetom je psihički jako teško, da se nisam lečila na vreme, spadala bih i ja danas u tu grupu, zato mi je posebno važno da o ovome napišem tekst i pozovem sve ljude dobre volje da se priključe akciji!

Priključimo se akciji! Budimo humani!

Vaša Vještica

 

2 thoughts on “Čepom do osmeha – priključi se i ti!

  1. Sa svojom trogodisnjom cerkicom ucestvujem u ovoj akciji skoro dve godine. Ona ne moze da zamisli odlazak u vrtic bez da ponese gomilu cepova i ubaci ih u kutiju, kroz kos, razume se :-))) Kod nje u vrticu postoji kos kroz koji klinci ubacuju cepove, nacrtana je i razdaljina sa koje ubacuju deca od 1, 2,3 …..godine i naravno mame i tate :-)) Odlicna fora, klinci to dozivljavaju kao igru i koliko vidim obozavaju je. Retko koje dete prodje,a da ne ubaci cep. Takodje imamo punkt i u zgradi. Svi nasi prijatelji skupljaju cepove i donose nam ih. Za omeh je potrebno jako malo, cesto smo nesvesni toga. Mozda ovoj akciji posvetim post i na svom blogu, na svom ig sam davno postavljala slike u vezi sa ovom akcijom. Definitivno je ovo nacin da se siri dalje informacija jer mnogi ljudi i ne znaju za ovu akciju. Odlican post.

    Liked by 1 person

    1. Pa to je divno! 😻 Ja sam sigurna da humanost živi u nama i ta fora u vrtiću je odličan način da se deca od malena uče da budu humana i pomažu drugima, a ništa se od njih ne zahteva! Napiši i ti neki tekst, pa da šerujemo, da proširimo akciju! 😊

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s