Knjiga nedelje: “Ostani kraj mene”, Gijom Muso

Iako nam vreme napolju uporno pokušava upropastiti leto, letovanja ne može nikako. Na moru ima sunca, plaže, talasa i, po mom skromnom mišljenju, savršenih uslova za čitanje baš ovih knjiga koje nesebično čitavo leto preporučujem. Danas se vraćamo Musou i njegovim magičnim knjigama, a preporučujem vam knjigu Ostani kraj mene koja se meni baš dopala i malo me podstakla na neka razmišljanja.

OSTANI-KRAJ-MENE-000003101203.jpg

Radnja je nadasve neobična. Nekako smo navikli na Musoovo preplitanje različitih fabularnih tokova, ali ovo je prilično autentično. Naime, čovek od šezdeset godina dobija kutijicu sa čudnim pilulama uz reči da će ga one vratiti u prošlost. Kao lekar, odbija da poveruje u tu “budalaštinu”, ali ipak odlučuje da eksperimentiše. Dobija priliku da sretne sebe sa svega trideset godina. Kroz niz situacija, pred čitaočevim očima odvija se jedna divna priča. Zbog prirode Musoovih romana, dalje vam neću otkrivati o čemu se radi. Želim da pročitate ovu magičnu priču i doživite je kroz Musoove reči.

Zamislite situaciju – dobili ste samo jednu priliku da se vratite u prošlost. Prvi momenat koji vam padne na pamet je momenat u koji se vraćate. Da li biste išta promenili? Da li biste ipak samo sebi uputili reči podrške i uputstva? Da li je želja za putovanjem kroz vreme zapravo samo življenje u prošlosti/budućnosti? Ja mislim da jeste, a opet, ne bih propustila priliku da mlađoj sebi pošaljem poruku. Fantastičan video na tu temu nalazi se na Jujtub kanalu VranjanaC:

U stvaranju ovog videa učestvovao je i Nemanja Vujčić, o kome sam vam već mnogo puta pisala, a koristim ovu priliku da vam preporučim i ovaj sjajan Jutjub kanal. Vranajnac servira fenomenalne videe, pogledajte!

Vaša Vještica

2 thoughts on “Knjiga nedelje: “Ostani kraj mene”, Gijom Muso

  1. Baš mi se sviđa ovaj video, a poruka koji nosi je veoma inspirativna. 🙂
    Što se tiče knjige moram da priznam da nikada do sada nisam uzela Musa u ruke, ali definitivno planiram. Inače imam blog namenjen baš knjigama koji se zove Svet Knjiškog Moljca. Možda nađeš inspiraciju za sledeće čitanje. 🙂

    Liked by 1 person

    1. Zato sam i ubacila video, videh ga još kad je izašao i jako mi se dopao. 😊 Javi utiske kada budeš čitala Musoa, a tvoj blog već čitam, naravno! 😊😊😊

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s