Nemanja Guzijan – Zamrače se beli dvori

Kada sam pre nešto više od godinu dana pisala o Iks faktoru, stalno sam spominjala kako se ne postaje popularan ili, uslovno rečeno, zvezda preko noći. Za tako nešto, potrebno je vreme, ali pre svega uporan rad i trud. Kada grabiš ka nečemu što voliš, nema sumnje da ćeš na kraju ubirati plodove sa sopstvenog drveta uspeha. Ne kaže se bez razloga one step at a time – koristim upravo ovaj idiom iz engleskog jezika zato što ne mogu da pronađem semantički jednak u našem jeziku.

sc-guzijan-foto-ki-1_620x0
Fotografija preuzeta sa Google pretrage.

Možda se ne sećate baš svih takmičara koji su prošetali kroz drugu sezonu ovog muzičkog takmičenja. Ipak, sigurna sam da njega niste zaboravili nikako. Svojom autentičnošću i divnom enrgijom Nemanja Guzijan je zapalio tadašnju scenu Iks faktora. Ispao je već u narednom krugu uz izgovor da je za Iks faktor potrebna neka druga vrsta muzike. Ne bih se baš složila sa tim – ovo muzičko takmičenje iziskuje autentičnost, a Nemanja je to svakako pružio uz svoj neosporni talenat.

Podsećam vas na ovu priču baš zbog toga što se ostvarilo ono što sam govorila. Isključivo sopstvenom angažovanošću, a verujem vođen ambicijom, Nemanja Guzijan je pre par dana objavio svoj drugi singl – pesmu za koju je melodiju i tekst radio sam. Moram da spomenem da sam ponosna što ova vrsta muzike nastavlja da živi. Naime, ovde se nikako ne radi o nekoj komercijalnoj vrsti muzike, naprotiv, u samoj srži je neki moderni etno zvuk. Jedan vrlo specifičan i autentičan žanr koji je deficitaran, a opet živi punim plućima.

Ono što upotpunjuje čitavu ovu priču jeste spot koji je mene na prvo gledanje oduševio. Spot je napravljen tako da u potpunosti prati tekst i spolja i iznutra. Da ne bih ja previše brbljala, ostavljam vas da pogledate spot i poslušate ovu umetnost. Napomenula bih samo da je muziku i aranžman radio Duško Mešinkovski, a za video je bila zadužena Anja Turanski.

Vaša Vještica

2 thoughts on “Nemanja Guzijan – Zamrače se beli dvori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s