VEOMA VAŽNA PORUKA: Highway – Lud, 15.10.2016.

Kada sam prošle godine pisala o X factor-u, dosta mojih redova bilo je posvećeno crnogorskom bendu Highway. Kroz tekstove sam stalno potencirala da je fama koju donosi sam šou trenutna i da će učesnici morati sami da se potrude da ne budu zaboravljeni. Momci iz benda Highway se itekako trude, a taj trud se definitivno isplatio.

13620354_1611102759219142_2845887180317576499_n
Fotografija preuzeta sa zvanične Fejsbuk stranice benda Highway.

 

Pesmu Lud napisali su još za vreme trajanja samog takmičenja. Izveli su je u jednom lajvu i na prvu loptu pokupili dobre reakcije i odlične komentare, što od žirija, što od publike. Ipak, publika je ta koja na kraju presudi i te ovacije su bile mnogo važnije od bilo kojih reči. Jedini su se u ovom takmičenju predstavili autorskom pesmom i to izvođenje je bilo i više nego uspešno.

Danas je pesma dobila i svoju ekranizaciju, jedan odličan spot koji nosi itekako važnu poruku, jednako kao tekst same pesme. Našim prostorima, čitavom Balkanu, zaista nedostaje jedan ovakav zvuk. Uz dodatno sređivanje aranžmana same pesme, studijsku obradu i odličnu produkciju, bend Highway je servirao jednu veoma aktivističku pesmu. Strašno bih volela da ova pesma bude prevedena na neke od svetskih jezika jer nesebično smatram da je čitavom svetu potrebna ovakva pesma.

KLIKNITE OVDE KAKO BISTE ČULI PESMU I POGLEDALI SPOT!

Kvalitetna muzika, koju stvara ovaj bend, na dobrom je putu da potisne nekvalitetni i popularni kičasti zvuk. Čini mi se da smo u nekom razdoblju gde se mladi polako bude i radije biraju tvrđi, melodičniji i kvalitetniji zvuk. Na mene su oni ostavili jak utisak još u samom takmičenju, a nakon takmičenja nisu se povukli, ili olenjili, već su nastavili sa radom punom parom što je rezultiralo brojnim nagradama i učešću na Evroviziji.

Uspeh se ne postiže preko noći. Uspeh se postiže svakodnevnim trudom i radom. Luka, Marko i Petar na prvom mestu rade na sebi, a onda i na svom bendu i svojoj muzici. Polako se penju ka zvezdanom nebu, a čini mi se i da sa sobom nose jedan novi pravac u muzici kod nas. I dalje mi je želja da ih uživo čujem, verujem da bih tada upotpunila doživljaj o ovom bendu. Do tada, tu je Jutjub, tu je muzika i tu su zvučnici.

Neka grmi naša rok scena!

Vaša Vještica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s