“Ko nam je ubio radio?”, Ničim izazvan, 06.02.2017.

Moja višegodišnja ljubav prema muzici benda Ničim izazvan još je veća od kada sam bila na njihovom koncertu. Zato ne mogu da dozvolim sebi da na blogu ne spomenem njihov najnoviji singl Ko nam je ubio radio? koji je pušten u etar 06. februara.

Suvišno je već komentarisati sam kvalitet muzike, produkcije i načina izvođenja. Tekst i muziku napisao je, ovog puta, Boris Bakalov, a talentovani muzičari stvorili su još jednu pesmu koju ćemo dugo slušati

Ono što je karakteristično i ne smem nikako izostaviti u ovom predstavljanju singla jeste samo tumačenje teksta. Da li se zaista radi o jednoj kutiji iz koje se čuju zvukovi ili o jednoj radio stanici? Mislim da je Bakalov, pišući ovaj tekst, izneo mnogo veće i ozbiljnije probleme. Kada pogledate spot i čitavu priču spojite sa tekstom, biće vam jasno o čemu se radi. Deca i tinejdžeri su se prepustili uticaju neke druge vrste “muzike”, ako to uopšte možemo tako nazvati. Sve je više nekvalitetne muzike, muzička inteligencija se vređa kičerajem, a hrabar potez benda Ničim izazvan da snimi ovu pesmu je nešto najdivnije što sam skoro čula i videla!

Pažljivo poslušajte tekst, tu divnu sintezu muzike i nestvarno dobro napisane reči. Sve vreme gledajte i spot, a specijalan gost, rukometaš Nenad Peruničić, iako “negativac”, pomaže u dočaravanju čitave priče. Volim kada Bakalov stvori ovako pevljivu, zanimljivu i kvalitetnu muziku, volim njegove reči. Uživajte!

Vaša Vještica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s