“Frenki i Džoni”, Centar za kulturu i umetnost u Aleksincu, 07.02.2017.

Prva gostujuća predstava odigrana u 2017. godini u Centru za kulturu i umetnost u Aleksincu bila je predstava Frenki i Džoni u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Narodnog pozorišta Sombor. U predstavi igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević. Za čuveni tekst Terensa Mek Nelija režiju je uradila Tea Puharić.

Ovo je druga predstava u režiji Puharićeve koju sam gledala. Ona fantastično pronalazi rešenja u dramama o velikoj ljubavi, bilo to da se one završavaju tužno ili srećno, kao Frenki i Džoni. Vešto postavlja dramu na scenu, pa čak i kada je tekst možda na momente isprazan, to ne smeta upravo zbog dobrih rediteljskih rešenja.

Sama tema o ljubavi, sudbinskoj povezanosti, protkana je dramatičnim elementima, ali i humorom. Tu kompaktnost i dinamičnost glumci iznose na pravi način.

Đorđevića sam do sada gledala u više predstava i svaka nova uloga u kojoj ga vidim je samo pokazatelj njegovog neverovatnog glumačkog umenja. Odlična dikcija, senzibilitet i glumačka intuitivnost su ono što ovog glumca čine velikim.

Posebno sam se radovala što ću videti Slobodu u pozorištu, budući da sam je do sada gledala samo na filmu ili televiziji. Uloga Frenki je nešto sasvim drugačije od onoga na šta smo navikli kada je Sloboda u pitanju, a samim tim je još divnije zato što kod nje nema greške. Spontanost, neverovatan glumački talenat i pre svega ljudskost su osobine koje krase jednu od naših najboljih glumica.

Nakon predstave sam malo porazgovarala sa glumcima, a kako nisam htela mnogo da ih uznemiravam, baš zato što znam da je nakon igranja potrebno vreme da se odmore, slegnu sopstvene utiske, postavila sam im samo po jedno pitanje. I Sloboda i Igor su mi rekli da je bilo divno igrati pred aleksinačkom publikom i da su uživali. Sloboda je dodala da se jedino malo bojala zbog velikog broja dece u publici i same tematike koja je  za starije od 18 godina. Rekla je i da je publika bila odlična, da je reagovala baš tamo gde treba i kako treba, što je veliki kompliment.

Predstava Frenki i Džoni je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu 27. februara, u 20 sati na sceni Raša Plaović i ja vam preporučujem da obavezno pogledate.

Vaša Vještica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s