Predstava “Pomahnitali”, Teatar Carte Blanche, Aleksinac, 10.03.2017.

S obzirom na to da je moj grad domaćin festivala na kom je dramski tekst u prvom planu, kada vidim da se u našem Centru za kulturu i umetnost igra neka predstava, obavezno pogledam ko je pisao tekst, a zatim i ko je radio režiju. Tatjana Kecman je za predstavu Pomahnitali napisala tekst i uradila režiju. U tandemu sa Milošem Đorđevićem stvorili su odličnu komediju 21. veka.

Volim dinamične predstave, ispunjene humorom i dobrim replikama. Kompleksnost teksta zahteva od glumaca neverovatne transformacije na sceni. Svaka rečenica praćena je smehom publike, ali je ovo definitivno jedna od onih predstava čiju tragičnost shvatite tek kada izađete iz sale. 

Pet segmenata u predstavi čine različiti likovi koji imaju jednu zajedničku crtu – boluju od najmodernije bolesti selfi kulture. Scenografija je osmišljena tako da dominira odsustvo boja, što samo dodaje još jedan zadatak glumcima – da svojim talentom sve dočaraju. Oni to i čine, na pravi način.

Tatjanu Kecman sam već gledala pre par godina u predstavi A gde su kokoške? i još tada sam bila oduševljena njenom energijom. Uz dužno poštovanje televizijskim glumcima, smatram da se blago srpskog glumišta nalazi upravo u pozorištu. U aleksinačkoj publici se obavezno pronađe neko ko “zaboravi” da isključi mobilni telefon, a sinoć je takva situacija ovoj izvanrednoj glumici, u pravom momentu, poslužila da napravi neverovatno dobru improvizaciju.

Miloš Đorđević je jedan od onih glumaca čiji je humor opipljiv. On tako koketira humorom u replikama, a njegova ekspresija i veliki talenat svaki njegov lik čine potpunim. Mislim da je to glumac koga sam gledala u najviše uloga i to samo u dve predstave. Transformacije na sceni su mu neverovatne.

Za jednu ovakvu poruku kakvu nosi predstava Pomahnitali, zaista je potrebna kompaktna ekipa, a da je više glumaca prošlo kroz ovu predstavu, mislim da efekat ne bi nikako bio isti. Idite u pozorište, gledajte fantatične predstave. Ova predstava je na repertoaru Teatra Carte Blanche iz Zemuna.

Vaša Vještica

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s