Borba kamuflaža – Catrice ili Essence?

U svetu lepote se vrlo često govori o dobrim drogerijskim proizvodima. I zaista, ako dobro pročačkate, u drogerijama možete pronaći izvanredne proizvode koji vrede mnogo više od onoga koliko ih platite. O Catrice kamuflaži se zaista mnogo govorilo, a onda je Essence, takođe drogerijski brend, izbacio svoju kamuflažu.

Pakovanje i aplikator

I jedno i drugo pakovanje je vrlo slično, s tim što bih blagu prednost dala Catrice minimalističkom pakovanjcu sa crnim poklopcem, samo zato što nisam ljubitelj narandžaste boje, kakav je poklopac Essence kamuflaže. Aplikatori su naizgled identični, ali postoji razlika. Catrice aplikator je tanji i kupi više proizvoda, dovoljno za oba područja ispod očiju. Essence aplikator je deblji i kupi manje proizvoda, nikako dovoljno za oba područja ispod očiju.

20170514_152223_Fotor.jpg

Struktura i pokrivna moć

Obe kamuflaže su prilično kremaste, ali je Essence za nijansu tečnija, dok je Catrice suvlja. Zbog toga je Catrice kamuflažu potrebno odmah setovati puderom u prahu ili kamenu, da se ne bi uvukla u porice i borice. Essence kamuflaža je tečnija, ne uvlači se tako brzo u neravnine, ali je slabije pokrivne moći. Međutim, kada se lepo setuje sasvim je pristojna za dnevnu šminku.

20170514_152917_Fotor

Pigmentacija i boja

I jedna i druga kamuflaža postoje u samo dve boje, jedna za hladan, roze podton, druga za topao, žućkasti podton. Essence ima brojeve 05 Ivory i 10 Nude. Ja sam uzela peticu, s obzirom na to da imam hladni podton kože i opet je ona za nijansu žućkastija od Catrice kamuflaže. Catrice ima 010 Porcellain i 020 Light Beige. Moja je desetka i boja mi sasvim lepo odgovara. Pigmentovanija je i više se prilagođava samom tenu, dok Essence ostavlja kao neki film i teže se stapa sa kožom dok se ne setuje.

20170514_152258_Fotor.jpg

Postojanost

Mislim da je ovo već individualnije pitanje, ali napisaću vam onako kako je u mom slučaju. Uradila sam test (nemamo fotografije zato što mi je lice otečeno, pa to ni na šta ne liči) i stavila ispod jednog oka Catrice, ispod drugog Essence kamuflažu. Nosila sam ih čitavog dana i Catrice se pokazala kao izdržljivija kamuflaža. Essence je već posle par sati počela da bledi i da nestaje, iako sam je lepo setovala, prosto je takva, dok se Catrice zaista pokazala kao vodootporna, kao što je i naglašeno na samom pakovanju. Razlika nije bila drastična i neko sa strane ne bi mogao da je primeti, to sam samo ja uočila jer sam ih namerno testirala.

Cena i mililitraža

Oba proizvoda su zaista pristupačna. I jedno i drugo pakovanje ima po 6ml. Catrice košta oko 450 rsd, dok je Essence nešto jeftinija i košta oko 360 rsd.

Summa summarum

I jedna i druga kamuflaža su dobre. Ipak, meni više odgovara Catrice, možda zato što sam nju koristila i pre nego što se pojavila Essence. S druge strane, da nikada nisam probala Catrice, verujem da bi me Essence oduševila. Ja sam ih podelila tako što Essence koristim za svaki dan, kada mi nije potrebno da mi lice izgleda porcelanski, već prirodno i sveže. Catrice koristim za jaču, večernju šminku i kada mi je potrebno da šminka traje dugo.

20170514_151942_Fotor

Da li ste probali ove tečne kamuflaže? Kako se vama dopadaju i koja vam je bolja?

Vaša Vještica

7 thoughts on “Borba kamuflaža – Catrice ili Essence?

 1. Nažalost nijednu. Držim se aurinog korektora koji mi sasvim odgovara ali kad ga potrošim potražiću neka od ova dva. Nažalost imam problem da mi se svaki mogući do sad sakupljao oko čmička i pravio mi problem tako da nisam bas sigurna.

  Liked by 1 person

  1. I ja sam čula da je Aura odlična. Ja je nisam probala, zato što sam pre ovih koristila neke Avonove i iskreno nisu mi uopšte odgovarali. Mislim da sam iz iskustva nekih drugih blogerki/jutjuberki skontala da su i Aura i ova dva vrlo slične strukture, pa možeš svakako da probaš. 🙂

   Like

   1. Aura nema kamuflazu bar ja nisam videla. Koristim cover me korektor i zasada mi dobro radi. Jedino što ima jaču pokrivnu moć pa je nešto teži tj oseća se na koži ako duže nosi.

    Liked by 1 person

   2. Da, da, znam da je Aura korektor, ali mislim da je jako slične teksture kao kamuflaže, s obzirom na to da je malo jači korektor od nekih drugih drogerijskih. 😊 Essence je dosta laganiji. 😊

    Like

 2. Ja sam licno odusevljena Essece kamuflazom. Koristila sam razne, ukljucujuci i Avon-ove, ali mi sada ova najvise odgovara. Pogotovo jer imam jako svetlu kozu, i vecina stvari izgleda zuto.
  Odnos cene i kvaliteta je ovde po mom misljenju fantastican. Catrice nisam probala, ali sledece mi je na listi! 🙂

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s