Maybelline Fit me! tečni puder za lice

Kada se pre par meseci Maybelline Fit me! tečni puder pojavio u drogerijama, svi su poludeli za njim. To je nezahvalno reći na ovaj način, ali opet, stojim iza toga da se na mnogo blogova, Jutjub kanala, pa i na društvenim mrežama stalno brujalo o novom, fantastičnom puderu koji su do tada žene nabavljale jedino preko granice.

Ponesena raznim pričama, a i činjenicama koje sam proizvođač obećava, kupila sam ga čim je stigao u drogeriju. Moram priznati da do tada nisam znala da je u pitanju samo izmenjeno pakovanje i da se ranije prodavao u staklenoj bočici. Ja nisam isprobala taj proizvod, ali ako su menjali samo pakovanje, onda su najverovatnije samo želeli da uštede na ambalaži. Po mom mišljenju, stakleno pakovanje sa pumpicom je praktičnije što se tiče higijene.

Boja

Pravo oduševljenje za žene svetle puti bila je boja 110 koja se pojavila kao najsvetlija na našem podneblju. Ipak, ako sam ja dobro izanalizirala situaciju i način na koji se boje prave, 110 je najsvetlija boja, ali namenjena je ženama koje imaju topao prirodni podton. Dakle ta najsvetlija nijansa, koja bi meni najviše odgovarala, broj 105 za prirodni hladni podton je u rafovima drogerija izostala. Preostalo mi je jedino da kupim 115 koja je namenjena koži kakvu ja imam, ali mi je ipak zaista za tu jednu nijansu tamnija nego što bi trebalo da bude. Ne znam do kog tačno broja postoje nijanse u našim drogerijama, ali čini mi se da postoji zaista fin spektar nijansi do najtamnije boje.

Tekstura

Puder ima jako finu teksturu, prilično je tečna, skoro vodena. Za moj ukus bi mogla biti malo gušća, no, ipak ni ovako nije loša. Pod prstima je vrlo nežna, lepo se razmazuje. Moja greška je bila što sam koristila ravno sečenu okruglu četku za tečni puder (iz nekog paketa koji sam dobila od kineza). Mnogo se bolje utrljavao u kožu kada sam koristila pufnastu, zaobljenu četku za puder (Essence). Nemam originalni Beauty Blender, pa nisam mogla da isprobam da li bi njime nanošenje bilo lakše, ali većom četkom se prilično dobro utrljavao u kožu, dok se ravno sečenom (verovatno zato što nije dobra) koncentrisao na krugove i stvarao fleke.

20170514_151345_Fotor

Pokrivna moć

Brend obećava srednju pokrivnu moć, a navodi da je puder namenjen ženama sa normalnom ka masnoj koži lica. Odlično – imam normalan tip kože lice sa masnom T zonom, a potreban mi je lagani puder za svaki dan. Meni se zaista učinilo i ja sam jako želela da to bude ovaj puder. Ipak, nismo uspeli da se složimo nikako. Ja bih navedenu srednju pokrivnu moć okarakterisala kao veoma slabu, ipak. Sve što sam tražila od ovog pudera jeste da mi makar ujednači ten, ali se i to retko događalo. Ipak, moramo uzeti u obzir činjenicu da je meni lice u poslednjih par meseci neverovatno buknulo zbog hormonskog disbalansa, pa je vrlo moguće da sam ja očekivala mnogo već pokrivnost od onoga što ovaj puder može da pruži. Ni dva sloja nije bilo dovoljno da puder bude poreless kako brend navodi, a već sat vremena mu je bilo dovoljno da pobije i ono matte koje obećava.

Zaključak

Meni je jako žao što sa ovim puderom nisam uspela da se izborim nikako. Pre njega sam koristila Maybelline Better skin puder koji mi je bilo odličan, iako nije specifično namenjen masnoj T zoni, niti je naglašeno da matira lice. Sa njim nisam prosijavala, a sa jednim slojem bi pokrio sve ono što sam želela da se ne vidi. Pritom je bio jednako lagan kao Fit me! puder. Zbog zdravstvenih problema koje sam imala, ja ću sigurno pružiti šansu ovom puderu kada mi terapija lekovima bude počela da deluje. Zaista mislim da ima tako finu, laganu strukturu koja dozvoljava koži da diše, ali da iz nekog razloga u ovom trenutku mojoj koži nikako ne odgovara.

Ukoliko me pratite na Instagramu, mislim da je sasvim jasno da obožavam Maybelline. U mojoj skromnoj kolekciji šminke, najviše je njihovih proizvoda i mogu sasvim otvoreno da kažem da mi je to jedan od omiljenijih, ako ne i omiljeni drogerijski brend. Ipak, zbog toliko priča o ovom puderu, osetila sam da bi bilo zgodno da pročitate i recenziju nekoga kome puder, nažalost, ne odgovara.

Da li ste probale Maybelline Fit me! puder? Kako se vama dopada?

Vaša Vještica

2 thoughts on “Maybelline Fit me! tečni puder za lice

  1. Nisam probala ovaj, ali jesam Affinitone koji je takođe imao tečnu teksturu i nije mi nikako odgovarao, dok Better Skin koristim već dugo i super mi je. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a comment