“Kockograd”, Ištvan Lakatoš

Poslednja dečja knjiga iz prvog paketa koji sam dobila od izdavačke kuće Odiseja jeste Kockograd Ištvana Lakatoša. Sa razlogom sam je ostavila za kraj, možda baš zato što me je u potpunosti kupila i zbog činjenice da je ovo štivo prilagođeno određenom uzrastu (9-12), ali da ga sa istim žarom mogu i treba čitati ozbiljni knjiški moljci.

Oduvek sam najviše na svetu volela kada pisci naprave čitav jedan svet u koji će smestiti svoje delo. Takav je i ovaj svet. Pun je različitih pitanja na svakom koraku, a ono što mi se posebno dopada jeste to da roman mogu čitati i dečaci i devojčice. Njima će pomoći da uvide neka nova životna previranja, a odraslima da ih bolje shvate.

Kockograd-ilustracija-knjiga

Kada jedan sasvim običan dečak, u pratnji jednog vrlo mudrog i iskusnog starca krene u pohod na Kockograd i njegovog gospodara, počinju sve avanture i situacije koje se kroz život moraju proći. Ovaj roman se nikako ne može žanrovski odrediti kao bajka o večitoj borbi između dobra i zla, ovaj roman je mnogo više od toga i njegova čar je u tome što mladi čitaoci nemaju priču serviranu pred sobom, već dobro moraju uključiti moždane vijuge dok doživljavaju romanesknu radnju.

Originalne Lakatoševe ilustracije samo hrane doživljaj autentičnim piščevim doživljajem sveta koji je sam stvorio. Jako je zanimljiv momenat stripa u romanu, a i te ilustracije su delo samog Ištvana Lakatoša.

Knjigu možete poručiti na Odisejinom sajtu, naravno, klikom OVDE.

Vaša Vještica

Advertisements

One thought on ““Kockograd”, Ištvan Lakatoš

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s