Antonia Dora Pleško – čudo od deteta

 

Kada sam pre par godina redovno pratila jedno muzičko takmičenje, radovala se i tugovala zajedno sa svim takmičarima, preživljavala i pravedne i nepravedne odluke žirija i produkcije, nisam ni sanjala da će mi od svih tih imena samo jedno ostati zauvek u glavi. I gle, devojčica tada, devojka sada, nije ni stigla do uživo emisija i famoznog finala, a jedina je od svih potpuno autentična i predivna.

ANTONIA. DORA. PLEŠKO.

Ova devojčica je iz Splita doputovala u Beograd ne bi li okušala sreću u jednom muzičkom takmičenju. Nakon Brodveja i ozbiljnih produkcija kroz koje je prošla, naš cenjeni žiri je odlučio da nije dovoljno dobra za takmičenje na pustom Balkanu. Iščitavala sam tekstove koje sam pisala tada i vidim da mi je svaka druga rečenica bila zapravo pitanje kako se to moglo dogoditi. Starija i iskusnija, sada shvatam o čemu je tada bilo reči, ali me još više boli ta vrsta nepravde. Naime, negde sam pročitala da je predivna Dora nakon tog uzičkog takmičenja psihički pala i našla se u čudu. A kako i ne bi? Devojčica od svega šesnaest godina tada prošla je kroz nešto iz čega ni stariji pevači ne bi mogli tako lako da se iščupaju.

e2176ba931fbe10f51af

Moram priznati da mi se steglo u grudima kada sam saznala za taj period njenog života i to je momenat kada sam odlučila da ona zaslužuje čitav jedan blog post posvećen samo njoj i njenom nebeskom talentu na mom blogu.

Antonia Dora Pleško je imala svega 11 godina kada se prvi put pojavila u takmičenju Supertalent u Hrvatskoj. U međuvremenu je boravila u Americi, nastupala na Brodveju, zatim se takmičila u X Factor Adria takmičenju 2015. godine. Moram priznati da sam njen talenat otkrila tek tada. Međutim, ova škorpijska intuicija oduvek mi je govorila da je ta devojčica rođena za velike stvari. To sam sve, naravno, navodila u mojim tekstovima koji su pratili takmičenje.

hqdefault

Postoje najrazličitiji talenti. U muzičkim takmičenjima često srećemo jako talentovane ljude koji nas ostave bez teksta svojim sposobnostima. Ipak, ne bih se usudila da ikoga od njih uporedim sa Dorom Pleško. Valjda je mnogo lakše biti najbolji u nečemu kada te porodica bezuslovno podržava, a posebno majka. Antonia je toliko autentična i divna da ne mogu da izmislim reči kojima bih mogla opisati i približiti vam šta njen talenat izaziva u meni. Tu vrstu emocije ne može probuditi bilo ko. Ako smo uvek imali neke kriterijume koje muzički izvođač mora ispuniti ne bi li bio zvezda, onda ih ona sve ispunjava, pa i više od toga. Za mene je ona jedna muzička planeta, poseban svet vanzemaljskog talenta.

SUPERTALENT30-131109_thumb

Njena mama, Dubravka Pleško, u dogovoru sa produkcijom hrvatskog Supertalenta, napravila joj je iznenađenje i prijavila je na takmičenje ponovo, osam godina kasnije. Antonia je sada devojka koja očarava istim onim žarom devojčice, samo su emocije sada kompleksnije i dublje. Dobila je odmah zlatno dugme i plasirala se direktno u polufinale. Ovaj tekst pišem u znak podrške ovoj pretalentovanoj devojci u nadi da će ovog puta potpuno zasluženo odneti pobedu! Dobrim ljudima su svi putevi otvoreni, a posebno kada je reč o ovakvom talentu – onda je to jedan predivan spoj vredan svake moguće pažnje!

Vaša Vještica

***Sve fotografije su preuzete sa Google pretrage fotografija.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s