Naissus Blogger Fair – kako smo od kafe napravile prvi veliki blogerski događaj u Nišu?

Uvek sam imala šta da kažem o blogosferi i nikada se nisam ugrizla za jezik. Svim tim temama pristupam analitički, stoga sebi apsolutno dajem pravo da imam mišljenje. Elem, u čitavoj toj analizi dogodila se jedna divna stvar. Shvativši da ćemo blogosferu u Nišu aktivirati jedino ako same stvorimo prvi veliki događaj, od dogovora da popijemo jednu blogersku kafu, Katarina Mitić (Dare 2 Wear) i ja smo došle na ideju da to i učinimo.

Još kada smo se upoznale pre godinu dana, nas dve smo planirale da sakupimo još neke blogere i organizujemo upoznavaje. Prvobitno je to bilo zamišljeno tako što bismo se okupile, popile kafu, popričale i razmenile iskustva. U nekoj našoj daljoj diskusiji, shvatile smo da bismo mogle čitavu priču da proširimo i pozovemo naše čitaoce da sa nama piju kafu. Kako su se ideje nizale, došle smo do 5. novembra i prvog velikog blogerskog događaja u Nišu koji je okupio blogere iz južne i istočne Srbije.

Potpuno svesno i neskromno smatram da je ovo jedna ozbiljna i velika priča, kao i da je sam događaj vrlo značajan za blogere iz ovog dela Srbije. Nemojte me pogrešno shvatiti – blogeri iz prestonice nisu nimalo krivi što smo mi sa juga u senci. Ovaj deo Srbije je u svim mogućim sferama na rubu egzistencije. Zato je ovo što smo uradile jako, jako važno za čitavu blogosferu. Ono što me najviše ohrabruje i čini srećnom je činjenica da su koleginice blogerke sa severa Srbije apsolutno podržale našu inicijativu i što su apsolutno raspoložene da postanu deo naših budućih okupljanja.

Iako sam lično bila mal skeptična dok smo slale mejlove o našoj ideji različitim brendovima, škorpija u meni je govorila da će sve biti u redu. Bilo je još bolje nego što sam očekivala. Čak 12 brendova je podržalo našu ideju, apsolutno shvativši naš koncept o decentralizaciji. Među njima su se našli Labello, DM, Burra, Dr Colić, El pharma ispred francuskih brendova Caudalie i Uriage, zatim Golden rose, Olival, Prima Kozmetika, Kozmetika & Parfemi ispred brenda Ingrid, Inglot i Lines Lashes.

Brend Lines Lashes je bio jedini niški brend koji je imao sluha za naše ideje. Zbog toga smo neizmerno zahvalne Jeleni Đorđević, koja je i stvorila ovaj brend, što nas je podržala i na taj način, ali i tako što je došla na sam događaj, te govorila o nama u prilogu. Takva vrsta podrške je važna i nama, ali i brendovima iz Niša. Zato se iskreno nadam da je ovo tek početak jedne dugoročne i divne saradnje.

Nekako mi se samo nameće, a i ne bih mogla da ne spomenem da nas jedan veliki brend iz Niša uopšte nije ni čuo. Kontaktirale smo Auru, dobile odgovor da će naša ideja biti prosleđena marketing timu i na tome se završilo. Apsolutno se ne radi o proizvodima koje bi oni ubacili u svoje kesice i poklonili nam, to je najmanje važno u čitavoj priči. Meni apsolutno nije jasno kakav je to marketing da sasvim svesno ignoriše ljude iz mesta u kom je sam brend nastao i gde se, na kraju, nalazi i sama fabrika. Ja ne mogu da razumem tu vrstu saplitanja mladih, ambicioznih ljudi. No, dobro, koga nema, bez njega se može.

I to smo i videli na samom događaju – brendovi koji su nas podržali su propraćeni od strane posetilaca, mi smo govorile o njima i druženje je zaista bilo divno. Ovog puta u organizaciji su se, pored Kaće i mene, našle i Ivana Stevković (Ivana’s diary), Sofija Šurdilović (TOTA), Aleksandra Dinić (Beba Göttel), Maja i Sanela (Get Sparkly) i Stefanija Aleksić (Couple goals). Napomenula bih još jednom da mi je neizmerno drago što sam deo ove ekipe, osećam se zaista počastvovano. Kada sam uplovljavala u svet bloginga sve mi je ovo delovalo daleko i nedostižno. Zato čitavu ovu priču doživljavam i kao lični uspeh, ali i kao kolektivni uspeh, što je daleko dragocenije.

Sve se ovo odigralo u kafiću Dnevna soba, čiji je ambijent bio apsolutno prijatan i nekako baš topao za čitavu našu priču. Uz Sparkles kolačiće sve je ovo bilo nekako baš, baš slatko i prijatno.

U nastavku pogledajte fotografije, a ispod njih vam ostavljam dva videa – jedan se nalazi na kanalu Katarine Mitić (SUBSCRIBE), a drugi na zvaničnom kanalu Naissus Blogger Fair i pozivam vas da se OBAVEZNO pretplatite (SUBSCRIBE), jer se već krčkaju neke nove ideje i već vas čekaju neke nove, zanimljive stvari tamo. Pratite i blog u narednim nedeljama, čekaju vas recenzije svih ovih proizvoda koje sam dobila, a new in možete videti (videli ste) na Instagramu.

Vaša Vještica

Beba, Kaća, Sofija, Stefanija, Jovana i Ivana.

 
Enter a caption

DSC_1136DSC_1135

Video na Katarininom kanalu:

Prilog za oficijalni Naissus Blogger Fair Youtube kanal su uradili Ana Šurdilović Nikolovski i Marjan Nikolovski:

6 thoughts on “Naissus Blogger Fair – kako smo od kafe napravile prvi veliki blogerski događaj u Nišu?

  1. Već sam ti više puta rekla, ovo što ste uradile je divno. Žao mi je što nisam mogla da dođem, ali se nadam da ćemo u nekim narednim sličnim događajima mi – Kulturni kišobran kao beogradsko-aleksinački blog učestvovati na neki način i biti prihvaćeni u vaše društvo! Nastavite sve tako. 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s