Ingrid Cosmetics Make up Base Smoothing & Mattifying – Da li vredi?

Kada na licu imamo delove koji se više maste, na kojima puder lako puca, mnogo je teže pronaći proizvod koji će šminku držati na mestu, nego hidrirati suve obraze. S obzirom na to da imam hormonski poremećaj, T zona mi je u užasnom stanju. I kada nemam šminku na licu, delovi oko nosa i brada mi se obavezno zasijaju, a neretko se to dogodi i sa čelom.

Postoje dva proizvoda koja su mi i u ovom stanju kože pomogla da se ne prosijam nakon pola sata i da šminka dugo bude na svom mestu. Danas govorimo o jednom od njih, a to je Ingrid Cosmetics Make up Base Smoothing and Mattifying.

_DSC1178_Fotor.jpg

Ova Ingrid Cosmetics baza za šminku je nešto o čemu sam mnogo slušala. Dolazi u staklenoj bočici koja jako lepo izgleda, a ja definitivno padam na lepu ambalažu. Ima 30ml, providna je i sasvim očigledno silikonska. Ono što je zanimljivo jeste činjenica da postoje različite varijacije na temu kada je Ingrid baza za šminku u pitanju, a ostale možete videti na sajtu Kozmetika & Parfemi. Sofija Grijak je uradila i video o tome kako da izbarete pravu bazu za vašu kožu, a možete ga pogledati OVDE.

Moj prvi utisak je bio vrlo čudan, moram priznati. Nikada pre se nisam srela sa matirajućom bazom za lice, pa mi je bilo potrebno vreme da shvatim šta i kako sa njom. Doduše, taj period zaista nije trajao dugo. Kažem da je prvi utisak bio čudan zbog same teksture ove baze. Pod prstima se oseća da je silikonska i mora se dobro utrljati u kožu da ne bi stvorila providni film između kože i pudera. Fino klizi na koži i jako se lako utrljava. Dakle, zaista je potrebna minimalna količina proizvoda, a kako ja bazu stavljam samo na kritične delove koji su zaista mali, ali problematični, mislimd a će mi ova bočica dugo trajati. Lepše legne na kožu kada je nanesem četkicom, ali se odličan efekat dobija i kada je lepo utrljam prstima. Ono što je u mom slučaju neophodno jeste da sačekam par minuta da mi koža lepo upije bazu i da onda tek nanosim ostatak tena.

_DSC1175_Fotor

_DSC1198_Fotor.jpg

_DSC1191_Fotor

Testirala sam ovaj proizvod tako što sam na jednu stranu lica stavila Ingrid Cosmetics bazu koja matira i zaglađuje ten, a na drugu ništa. I zaista, strana lica na kojoj je bilo baze se za osam sati nošenja nije prosijala, dok ova druga bez svakako jeste već nakon sat vremena. Za ovu bazu su mi rekli da je trenutno najbolja u drogerijskom rangu, a ja sam apsolutno saglasna sa tim, jer sam je upoređivala i sa drugim drogerijskim prajmerima i nijedan nije uspeo da je pobedi.

Zato ovaj proizvod definitivno VREDI, i to je u rangu mojih omiljenih, kvalitet prevazilazi cenu, apsolutno. Možete je naručiti na sajtu Kozmetika & Parfemi za svega 889 RSD.

Da li ste probale ovu Ingrid Cosmetics bazu za šminku? Da li ste probale možda neku drugu? Koja je vama omiljena dogerijska baza za ten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s