Moje tri – omiljene maskare

Na samom početku bih naglasila da će ovo biti serija tekstova sa naslovom Moje tri. U današnjem postu pisaću vam o mojim trenutno omiljenim maskarama, a sledeće nedelje će to biti neki drugi proizvodi iz neke druge kategorije. Volela bih da mi napišete negde da li vam se dopada ta moja zamisao i kako vam se čine ovi novi blog postovi.

Max Factor Masterpiece Transform

Naravno da sam o ovoj maskari čula od Ane 2 Cats. I to odavno, ona ju je spomenula u nekom od prvih videa i meni je ostalo negde u glavi da je nekada moram imati. Kupila sam je pre par meseci i naš susret je bio nadasve zanimljiv. Kada sam je otvorila, tačno mi je kroz glavu prošlo da sam se opasno prevarila što sam je kupila, a sada ću vam reći i zašto. Učinila mi se presuvom. Čak sam imala teoriju da joj je prošao rok, jer sam je kupila u Liliju na sniženju. Međutim, pogledam deklaraciju, sve u redu. Ne budem lenja, nego prvi sledeći put kada sam se šminkala, stavim novu maskaru. I oduševim se.

20170514_150348_Fotor.jpg

Četkica joj je vrlo čudna, uska u korenu, pa se naviše širi, a skroz je pljosnata. Silikonska je, ali mi to ne smeta, iako preferiram one sa čupavim četkicama. Ono što je meni važno, skida se sasvim normalno, mlekom za skidanje šminke i ne ostaju tragovi na trepavicama nakon nje. Crna je i fino raščešlja trepavice. Cena joj je oko 1200/1300 rsd, što uopšte nije mnogo s obzirom na kvalitet koji dobijete.

20170514_150603_Fotor.jpg

Rimmel Volume Shake

Ovo je maskara najnovijeg datuma, koju je Rimmel skoro pustio u prodaju. Ja sam je, naravno, morala imati. Od kako sam u Italiji pre pet godina kupila jednu Kiko maskaru, nikada joj nisam našla sličnu kod nekog drugog brenda. Koristila sam dobre maskare, ali nijedna nije bila tako dobra. E, konačno se na našem tržištu pojavila najsličnija njoj. Rimmel Volume Shake je maskara koja obećava da se neće zgrudvati i neverovatno je teška zato što u sebi sadrži mehanizam koji, kada protresete, sprečava maskaru da se zgruša i osuši. Ova ambalaža je nadasve zanimljiva, pa sam pri kupovini sebi rekla i ako maskara nije dobra, zbog ambalaže sam je morala imati.

20170516_170410_Fotor.jpg

Ipak, njenim učinkom sam oduševljena. Četkica je velika, čupava, a takve najviše prijaju mojim trepavicama. Iako je velika, baš dobro raščešlja i izvuče trepavice do maksimuma. Odlično se skida mlekom za skidanje šminke, ne ostavlja tragove, što je meni generalno problem sa maskarom. Ako mi oduzima vreme pri skidanju, izbegavaću je ma koliko bila dobra. U DM-u sam je ja platila oko 850 rsd, a ako sam dobro videla, u Liliju je trenutno na sniženju i košta 600 rsd, tako da, svakako preporučujem da je isprobate.

20170516_170544_Fotor.jpg

Maybelline Lash Sensational

Ovu maskaru sam kupila po principu da mi se nađe. U tom trenutku mi uopšte nije bila neophodna i kupovala sam brdo nekih sitnica u Liliju, a kada sam došla do kase, stajala je u onoj činiji i bila na sniženju. Rekoh daj da uzmem, nikad se ne zna, možda zatreba. Nakon toga sam čula da se Dunja (Fashion babe) kune u nju i da govori da je odlična, pa sam rešila da je otvorim i da je isprobam.

20170516_165043_Fotor

I ranije sam koristila Maybelline maskare, omiljena mi je bila The Falsies Volum’ Express Black drama. Guglala sam je sada da joj vidim tačan naziv i vidim da je to zapravo preteča ove Lash Sensational. Četkica joj je bila vrlo slična, nakrivljena u polukrug, samo što nije bila silikonska. Lash Sensational ima silikonsku i nakrivljeniju četkicu. Pigmentacija je odlična, a efekat divan. Međutim, od kako imam Rimmel i Max Factor, uvek radije njih koristim samo iz jednog razloga. Maybelline maskaru je nemoguće skinuti. Na pakovanju nigde ne piše da je vodootporna ili bilo šta slično, ali ona se tako ponaša. Ako želite preko leta na bazen sa maskarom, ovo je odličan izbor. Cene se ne sećam, kupila sam je pre ove dve, ali čini mi se da je negde oko 700/800 rsd.

20170516_165631_Fotor

Summa Summarum

Sve tri maskare daju odličan efekat samostalno, ali ći ja bez problema kombinovati dve i više maskara da bih postigla dramatičniji izgled prirodnih trepavica i to mi zaista polazi za rukom. Posebno kada kombinujem Maybelline Lash Sensatonal i Max Factor Masterpiece Transform. Svakako, ukoliko želite naglašenu dužinu trepavica, preporučujem Rimmel Volume Shake, ukoliko želite naglašeniju gustinu Maybelline Lash Sensational, a ukoliko želite volumen i dužinu Max Factor Masterpiece Transform.

Izvinjavam se što nemam fotografije maskara na trepavicama, trenutno nije bilo moguće da ih uslikam kako valja, a želela sam da što pre objavim post.

Da li ste koristili neku od ovih maskara? Koja je vaš favorit i kakvi su vaši utisci, ukoliko jeste?

Vaša Vještica

6 thoughts on “Moje tri – omiljene maskare

  1. Muke moje sa silikonskom cetkicom niko ne zna. Ne znam kako iko može s tim da nanese maskaru ja se tim osobama divim. Ja ili sebi ubodem oko ili to ode na kapak i ispod oka obavezno. Užas jedan. Četkica od te roze me podseća na one njihove žute maskare moje najomiljenije tako da ulazi na spisak za probati iako sam već ali u kombinaciji sa nekom drugom doduše svega tri četiri puta i bila mi je okej.

    Liked by 1 person

    1. Verujem, ja silikonsku četkicu nikako nisam mogla da koristim, ali su mi se kao dve najbolje maskare pokazale upravo ove sa silikonskom! 😀 Daaa, mislim da je Maybelline definitivno nadograđena verzija onih starih i jako je dobra, dok je meni zaista najbolja četkica u ovoj Rimmel, definitivno. 🙂

      Like

      1. Ja uzmem četkicu koja mi odgovara stavim u tu maskaru i rešena stvar. Ne bacim maskaru a i nemam muke oko četkice.

        Liked by 1 person

  2. Bilo koja maskara sa većom četkicom koja daje dobar volumen+Oriflame VeryMe maskara(koja zaista sjajno izduži i istakne trepavice,barem meni,a pritom kosta cini mi se manje od 5eura),to je moja kombinacija koja se zasad pokazala odlicno.Maybelline Push Up i L’Oreal Million Lashes su mi takodje sjajne.

    Liked by 1 person

    1. Znam o kojoj Oriflame maskari pričaš – imala je crveni poklopac i crnu tubicu ranije, ne znam da li je i sada takva. To mi je bila omiljena maskara pre par godina. Ovo je trenutno stanje, verovatno će mi neke nove tri maskare biti omiljene za 6 meseci, godinu dana. 😊

      Like

Leave a comment