Novembarski favoriti, 2015.

Znate koliko volim oktobar? Mislila sam da isto toliko ne volim novembar. Ovaj novembar se potrudio da mi postane omiljeni mesec u godini. Svaki put kad sam pomislila da je to to, da bolje ne može, pokazalo se da može. U jednom hladnom, tmurnom mesecu ja sam uspela da napunim baterije i spremim se za sledeća dva meseca kada ću poželeti da me nema. Sa decembrom rat za moju ambiciju počinje, navijajte da izađem kao pobednik!

1. Bloglovin’

Fotografija preuzeta sa Google pretrage.
Fotografija preuzeta sa Google pretrage.

U ovom mesecu sam se pridružila sajtu Bloglovin’ i tamo pronašla neke odlične blogove koje svakodnevno posećujem. Neću ih nabrajati ovde – pratiću ih još neko vreme, a onda ću vam predstaviti ovde jedan po jedan. Svakako, mislim da je ovo odličan sajt gde se mi blogeri međusobno možemo pratiti. Još uvek se upoznajem sa svim mogućnostima koje sajt nudi, ali za početak mi se baš sviđa.

2. Serija Crazy ex-girlfriend

xgf1652_s1_prem_web-e1440679609995
Fotografija preuzeta sa Google pretrage.

Ovo je serija koja je počela da se emituje tek ove godine, dakle u toku je prva sezona. Rebeka ima neverovatno dobar posao u Njujorku, čeka je unapređenje, zarađuje nenormalno dobro – i seli se u Vest Kovinu, pronalazi znatno manje plaćen posao i traži svoju sreću. Prava je slučajnost to što tamo živi njen bivši momak, koga ona uopšte više ne voli i ne, nije se zbog njega tamo preselila! U pitanju je jedna toliko opuštajuća komedija, Rebeka je zabavna, a i ostali likovi. Provlače se muzičke sekvence koje su mi u početku bile čudne, ali sam se kasnije i navikla na njih. Ako želite da se dobro zabavite, obavezno pogledajte seriju! Premijera epizode je u Americi ponedeljkom uveče, tako da već u utorak možete pronaći novu epizodu.

3. Doncafe 3 u 1 instant mix + poklon čaša

Fotografija preuzeta sa Google pretrage.
Fotografija preuzeta sa Google pretrage.

Ja sam zaljubljenik u dobru, tursku kafu. Instant kafe skoro da nisam ni pila, prosto mi nisu odgovarale, dok nisam probala Doncafe instant kafe! Već ste u mojim favoritima videli onu sa ukusom ruma, a ovog meseca moj favorit je definitivno instant mix paket koji sadrži 24 kesice instant kafe (6 sa ukusom ruma, 6 sa ukusom lešnika, 6 običnih 3 u 1, 6 kesica 2 u 1). Uz sve to dobija se i šolja za kafu, ali ona koju možeš da poneseš bilo gde! To je ono što me je, moram priznati, najviše oduševilo! Šolja nije prevelika, možeš da je poneseš gde poželiš, a pošto ja do fakulteta putujem pola sata najmanje, ovo mi baš odgovara da popijem prvu kafu i razbudim se do početka predavanja! Dok sam imala kesice iz paketa, čak sam i instant kafu pravila i nosila sa sobom i bila mi je odlična zamena za moju omiljenu, tursku kafu. Sada kuvam Doncafe Minas i uživam u dobroj kafi svakog dana!

4. Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu

Slika preuzeta sa zvanične Fejsbuk stranice Festivala PIP.
Slika preuzeta sa zvanične Fejsbuk stranice Festivala PIP.

Nema potrebe ovo previše komentarisati, imate posebnu kategoriju sa tekstovima o Festivalu, pa pročitajte moje utiske. Za vreme Festivala sam uspela da naučim mnogo toga, da shvatim koji su moji prioriteti i da se setim koliko volim pozorište. Slušala sam divne ljude, govorili su i reditelji i glumci i teatrolozi i pisci da sam prosto potkovala sebe doooobrim informacijama i shvatila koliko još toga želim da saznam. Ja se već radujem Festivalu sledeće godine i nadam se da se družimo i tada!

5. Eva Braun

Čitajući “Drvo života” Kristine Kovač podsetila sam se ovog benda i od tada čine dobar deo moje svakodnevne plejliste. Muzika benda Eva Braun me prosto toliko inspiriše da bi svako komentarisanje bilo suvišno. Moj favorit je, gle čuda, pesma Odvedi me iz ovog grada. Sramota me je što sam zaboravila koliko je ovo dobar bend i koliko im je muzika odlična. S druge strane, možda je trebalo da malo porastem da bih uspela u potpunosti da razumem njihovu umetnost i da bi ova muzika mogla da probudi ove divne emocije u meni. Svakako, obećavam da nikada više neću zaboraviti na njih!

6. Longlasting Lipstick 14 Adorable Matt!

Fotografija preuzeta sa Google pretrage.

Ovog meseca sam na usnama najčešće imala upravo ovaj karmin. Zaista je dugotrajan, ne skida se brzo uopšte. Ja ga kombinujem sa malo tamnijom olovkom pa to baš fino izgleda. Kremast je, lepo se razmazuje i ne isušuje usne kao što to čine neki mat karmini. Ja sam zaljubljenik u crvenu boju, a ova nijansa mi odgovara bukvalno za sve prilike!

Eto, mojih pet skromnih favorita. Nadam se da ćete i vi uživati u ovim stvarima kao što sam i ja. Za sam kraj, poruka je da slušate dobru muziku, pijete ukusnu kafu, opustite se uz dobru, televizijsku komediju i priuštite sebi uživanje u pozorištu.

Do sledećeg kuckanja,

Vaša Vještica!

 

 

Leave a comment